Nemzeti Hírháló     Hiszünk Magyarország feltámadásában!
A Magyar Föld nem eladó!
Kigyúlt a mennybolt, zeng a Hadak útja,
Csaba királyfi gyűjti táborát...
   
Békéscsabai demonstráció

Ezúton szeretném tájékoztatni önöket, hogy a 24.-i (és mindegyik) félpályás útlezárás helyszíne a következő:
44-es főút, 117-es km szelvény Békéscsabáról Kondoros felé, a TV-torony-Diófa csárda közötti útszakaszon.

Ide várjuk Gyula, Békés, Szarvas és a környező települések demonstrálóit is.
A blokád időtartama: 8.00-17.00-ig.

Kocziha Tünde 06 70 337 95 92

***********************************************

Dühös civilek: Csütörtökön botrányösszesítő demonstráció lesz a Terézvárosban
2007-02-21 14:12:23

Nagymező utca, Király utca 40, Jókai tér, Andrássy úti villák, iskolabezárás. Jogellenes építési engedélyek, korrupciógyanús ingatlanügyletek, kommunikációhiány, információ-visszatartás, félretájékoztatás. Egymást követik a terézvárosi botrányok.

A különböző terézvárosi visszaélések miatt több társadalmi szervezet február 22-én, csütörtökön 17 órakor együtt demonstrál az önkormányzat (VI., Eötvös utca 3.) épülete előtt.

Úgy tűnik, hogy a kerület képviselőtestülete még ma is azt hiszi, hogy a választók négyévente arra hatalmazzák fel őket, hogy a lakosság véleményével mitsem törődve, saját kényük-kedvük szerint bánjanak a kerület értékeivel - fogalmaznak a civilek közleményükben. Évek óta botrányok követik az önkormányzat tevékenységét, amely ellen jelenleg is ügyészségi vizsgálat folyik a rá bízott vagyon hűtlen kezelése miatt. Szabálytalanul kiadott építési engedélyek, az önkormányzati vagyon értéken aluli elkótyavetyélése, a lakosság véleményének semmibe vétele kísérik az önkormányzat munkáját. A közösség érdekeinek nincs érdemi képviselete, a gyerekes családok elhagyják a kerületet.

Az épített örökség védelmét, az egészséges környezethez való jogot, a jogrend betartását, a kerület kivételes kulturális értékeit védő civil szervezetek közösen követelik, hogy a képviselők választópolgáraik érdekeit, a kerület fenntartható fejlődését szolgálják, a jogalkalmazók pedig a legszigorúbban őrködjenek a Magyar Köztársaság jogrendjének következetes betartása felett.

A közleményt a Nagymező utcaiak Érdekvédő Egyesülete, a Védegylet, a Levegő Munkacsoport, az Élőlánc és az Óvás! nevű szervezetek képviselői jegyezték. VGO

***********************************************

A Szonda Ipsos szerint "forró nap lehet" március 15-e
2007. február 22. 8:34 MNO

A megkérdezettek bő kétharmada szerint elképzelhető, hogy a március 15-i megemlékezések utcai zavargásba torkollnak - derül ki a Szonda Ipsos Népszabadságnak készített felméréséből. Ez a várakozás minden társadalmi csoportban és az összes politikai táborban domináns, különösen magas a fiatalok (80 százalék) és a budapestiek (74 százalék) körében.

Az ünnepre demonstrációt hirdető Fidesz táborának többsége, 63 százaléka is lehetségesnek tartja, hogy forró nap lesz március 15-e - áll a Szonda Ipsos Népszabadságnak készített felmérésében. A közvélemény-kutató szerint a lakosságnak csak nagyjából az ötöde (22 százalék) prognosztizálja azt, hogy nyugodt légkörben zajlanak majd az ünnepi megemlékezések.

Az utcán történtek esetleg rendőrségi közbeavatkozást is igényelhetnek. Az elmúlt hetek, hónapok rendőrségi fellépését az emberek relatív többsége (44 százalék) a törvényeknek megfelelő cselekvésként értékeli. Az MSZP táborán belül és a pártokhoz nem kötődő választópolgárok körében ez a leggyakoribb vélemény (64, illetve 41 százalék). A Fidesz támogatóinak 54 százaléka úgy érzi, hogy a rendőrség a közelmúltban túllépett a jogszabályokban meghatározott kereteken, a teljes lakosságnak azonban csak a negyede gondolja ezt. Az emberek 17 százaléka viszont épp azért bírálja a rendőrséget, hogy nem használja ki a törvény által biztosított szigorúbb lehetőségeket. A túlzóan visszafogott rendőrség képe leginkább a szocialisták körében él: 28 százalékukra jellemző.

A történelmi eseményekre való békés megemlékezés a politikai élet szereplőinek közös felelőssége. A relatív többség, 33 százalék gondolja, hogy a kormány teheti a legtöbbet azért, hogy az emberek nyugodt körülmények között tudjanak ünnepelni 15-én. A lakosság 23 százaléka szerint az ellenzéken múlik, hogy atrocitások nélkül sikerül-e megemlékezni. Bár nem szerepelt a felkínált válaszlehetőségek között, mégis a megkérdezettek 25 százaléka ragaszkodott ahhoz a véleményéhez, hogy a politikai elitnek együtt kell tennie azért, hogy méltóságteljesen teljen el az ünnep.

A magyar választóközönség megosztott a tekintetben, hogy a kormányfő a központi megemlékezésen beszédet mondjon-e. A megkérdezettek háromtizede helyesnek tartaná, ha köszöntőt mondana, de ugyanennyien csak a részvételét gondolnák fontosnak, a beszédet nem. Az MSZP híveinek java része, 75 százaléka szerint Gyurcsánynak ott a helye a rendezvényen s közülük 41 százalék a beszéd megtartását is helyeselné. A Fidesz táborán belül is többen értenek egyet Gyurcsány részvételével, mint távolmaradásával (49, illetve 41 százalék), de csak 19 százalék helyeselné, ha beszédet is mondana.

A felmérés időpontja: 2007. február 17. A megkérdezettek száma: 500 fő. A felmérés módszere: telefonos megkérdezés. A megkérdezettek a magyarországi, 18 év feletti felnőtt lakosságot reprezentálják.

(Népszabadság)

***********************************************

Hazafiak, magyar testvéreim!

Közeledünk március 15-éhez. Ilyenkor mindig megszaporodnak a tizenkét pontba szedett politikai követeléseket megfogalmazó röpiratok, jól jelezve azt, hogy sajnos évszázados lemaradásaink vannak a nemzeti sorskérdések megoldásában. De mivel ez van, ezért úgy érzem most nekem is meg kell próbálnom összegezni politikai elképzeléseimet egy ilyen tizenkét pontos röpiratban.

1848 tizenkét pontjának már a címében is ("Mit KÍVÁN a magyar nemzet") és a megfogalmazásában is (pl. "Az idegen katonákat VIGYÉK el tolünk.stb."), tetten érheto valamilyen elvárás valakikkel szemben, hogy valósítsák meg a követeléseket. Ezzel ellentétben jelenleg semmi értelmét nem látom követelések, elvárások megfogalmazásának. Nem látom, mert nincs kitol követelni. A jelenleg regnáló nemzetveszto, hazaáruló politikai rendszertol, és az azt 16 év alatt kialakító politikai elittol nincs értelme semmilyen ­ a nemzet számára üdvös ­ változtatást követelni. Mert az ez idáig tapasztalt harácsoló, dilettáns, az országot a jövotlenség állapotába taszító tevékenységük alapján várható, hogy vagy elengedik a fülük mellett, vagy ­ ami lehet, hogy még rosszabb ­ az eddigi hozzáállásuk stílusában fognának hozzá annak megvalósításához.

Ezért ne követeljünk, és ne is várjunk tolük semmit. Talán küldjünk nekik inkább egy figyelmeztetést így a tizenkét pont elott, ­ mintegy "nulladik pontként" ­ hogy takarodjanak a hatalomból, a közéletbol, az országból a pereputtyukkal, a sógórkomabratyikézkezetmos haverjaikkal együtt. Takarodjanak, ha élve meg akarják úszni, mert lenn a mélyben a nemzet "lávakamrájában" közelít a feszültség a kritikus ponthoz, és a társadalmi "vulkánkitörés" elsöpörheti oket még az élok sorából is. Vagyis: 0. Gyurcsány takarodj, vidd az összes haverod!

A jelenleg aktuális tizenkét pontunkat pedig fogalmazzuk meg feladatként magunknak, a magyar nemzetnek és egy abból kiváló új vezeto elitnek a számára. Mert nem várhatunk tovább! Sorsunk irányítását mi magunknak kell a kezünkbe venni. Ennek szellemében, akkor hát lássuk:

- Mivel 0. pontban tett figyelmeztetésünket valószínuleg nem fogják megfogadni, ezért eloször is el kell zavarni Magyarország '90 óta hatalomra került legkártékonyabb kormányát és annak holdudvarát. Ezután fel kell oszlatni a jelenlegi parlamentet, meg kell szüntetni a politikai üldözöttek elleni eljárásokat, és az ország tönkretevoit példásan meg kell büntetni. Azaz: 1. Vesszen a kormány, börtönbe az ország tönkretevoivel!

- Fel kell függeszteni az óriási közpénzeket felemészto adósságszolgálatot és EU tagságot. Le kell állítani a földliberalizációt és minden privatizációt, és vissza kell szerezni a hazai pénzügy feletti teljes irányítást. Azaz: 2. Vegyük vissza elrabolt javainkat!

- Alkotmányozó nemzetgyulés keretében hatályba kell helyezni újra a történelmi alkotmányt, és helyre kell állítani a II. világháború során megszakadt jogfolytonosságot. Azaz: 3. Új alkotmány!

- Meg kell alkotni a pártok áldemokratikus világa helyett, a társadalom valós összetettségét sokkal jobban megjeleníto ­ érdekképviseletekre alapozott ­ közképviseleti rendszert, és az ehhez szükséges választási szabályrendszert. Azaz: 4. Pártokrácia helyett valódi közképviselet!

- Valódi sajtószabadságot kell teremteni, esélyegyenloséget a médiában a szuk nemzetközi tokéscsoportok általi tömegmanipulálás helyett. Azaz: 5. Hazafias nemzeti sajtó!

- Meg kell állítani a magyarság vészes demográfiai hanyatlását. Ennek a legfontosabb célnak kell alárendelni a gazdasági, pénzügyi, egészségügyi, társadalompolitikai döntéseket. Azaz: 6. Több magyar gyerek!

- Fel kell számolnunk a liberalizmus eluralkodását az oktatásban. Újra kell szervezni és továbbfejleszteni a jó történelmi hagyományokkal rendelkezo, hazafias nevelésen alapuló, minoségi, ingyenes közoktatást. Azaz: 7. Színvonalas állami iskolarendszer!

- Meg kell állítani a közegészségügy szétverését. Pénzügyi finanszírozását hosszútávon a "betegségben érdekeltségrol" az "egészségben érdekeltségre" kell átalakítani, beintegrálva a gyógyításba a természetgyógyászati módszereket is. Nagyobb hangsúlyt kell fektetni a betegségmegelozésre, ennek érdekében fejleszteni kell tömegsportot, továbbá magas szintu környezetvédelemre van szükség. Azaz: 8. Egészséges környezetben, egészséges testben, egészséges nemzet!

- Adókedvezményekkel, vámokkal és egyéb törvényi intézkedésekkel vissza kell szerezni a hazai piac feletti uralmat a hazai gyártók számára, továbbá támogatni kell az értelmes magyar találmányok hazai megvalósulását. Azaz: 9. Magyar ötlet, magyar toke, magyar áru, magyar munkahely!

- A nagyipari jellegu élelmiszertermelés helyett a környezetbarát gazdálkodást folytató családi gazdaságokra (és szövetkezéseikre a kereskedelem és az élelmiszer-feldolgozás terén) alapozott rendszert kell létrehozni. Mindig törekedve arra, hogy a helyi igényeket ­ amennyire lehet ­ friss készítésu helyi termelésbol elégítsék ki. Azaz: 10. Kistérségi élelmiszer önellátás!

- Ki kell lépnünk a NATO-ból, és újjá kell szerveznünk a sorkatonai szolgálaton alapuló honvédelmet. A lejáratódott rendorséget át kell szervezni, létrehozva újra a csendorség intézményét. Azaz: 11. Katonai semlegesség, megnyugtató színvonalú hon- és rendvédelem!

- A külpolitika legfontosabb célja a magyar unió, a magyar nemzet területi újraegyesítése kell, hogy legyen. Ennek érdekében együtt kell muködnünk Európa (írek, baszkok, skótok, katalánok, albánok, tiroliak stb.) és a világ (palesztinok, kurdok, csecsenek, afgánok, tibetiek stb.) szabadságért és önrendelkezésért küzdo népeivel. Azaz: 12. Vesszen Trianon!

Budaházy György
MÚK

Nemzeti Hírháló
Gloria Victis Csömör

Egységben a Szent Koronával!
Országos Blokád 3.

Székely miatyánk
Civil Jogász Bizottság
Mementó 2006
Szekszárd Garay tér
Debreceni Kossuth tér
Szeged tüntet és kitart
Harctér
Forradalom 2006

Mária Rádió
Szent Korona rádió
Kossuth Tér Rádió
Szent István Rádió
Folkrádió
Feltöltődés zenével
Hírvonal: 1/222-0343
 
"Uram, ments meg engem a hazug ajaktól és a csalárd nyelvtől!"
Zsoltárok k. 120:2
Hírháló ajánló
Bartina zenekar
"Bízzál az Úrban, és tégy jót, akkor az országban lakhatsz, és biztonságban élhetsz." Zsoltárok könyve 37:3

"Mert nemzet nemzet ellen és ország ország ellen támad, többfelé földrengések és éhínségek lesznek: a vajúdás kínjainak a kezdete mindez!" Márk evangéliuma 13:8
 
Hungarian Web Toplista


Támogatom a Nemzeti Hírhálót