Nemzeti Hírháló     Hiszünk Magyarország feltámadásában!
A Magyar Föld nem eladó!
Kigyúlt a mennybolt, zeng a Hadak útja,
Csaba királyfi gyűjti táborát...
   
Gyurcsány: a reformpolitika az egyetlen eszköz a nemzeti radikalizmus ellen
2007-03-07 16:35:26 Demokrata

A kormányfő szerint a magyar külpolitikának a belső reformok sikerét kell szolgálnia, mert utóbbi nélkül a kontinens perifériájára sodródhatunk, megerősödhet a nemzeti radikalizmus és a bezárkózás. A miniszterelnök erről külpolitikai szakértők és a diplomáciai testület tagjai előtt beszélt a Magyar Tudományos Akadémia épületében.

A reformpolitika az egyetlen hatékony eszköz Magyarországon és Közép-Európában a nemzeti radikalizmus, a bezárkózás ellen - jelentette ki Gyurcsány Ferenc. A miniszterelnök szólt arról, hogy a nemzetpolitikának nem a magyarországi pártpolitikai megosztottság exportjáról, hanem a nemzeti összefogásról kell szólnia.

Gyurcsány Ferenc közölte: az aktívabb, árnyaltabb, hatékonyabb magyar külpolitika érdekében létrehozzák a Magyar Kül-és Biztonságpolitikai Tanácsot, amelyet Valki László nemzetközi jogász, egyetemi tanár fog vezetni.

(hirado.hu)

***********************************************

A Balatonnál útlezárással tiltakoznak a kormány megfélemlítő politikája ellen

A Gyurcsány-kormány egyre nyílvánvalóbban diktatórikus politikája, az okt. 23-i rendőrterror miatti tiltakozásul, az egészségügy, az oktatás tönkretétele, az ország polgárainak kifosztása ellen, és a demokrácia védelmében ismételten félpályás útlezárást tartanak siófoki, zamárdi, földvári, teleki, enyingi, endrédi, tabi, lepsényi, balatonöszödi, nagycsepelyi, kötcsei, balatonkenesei, szárszói, balatonkenesei polgárok 2007. március 10 -én, szombaton, 09,00 óra és 13,00 óra között az M-7-es autópálya balatonszárszói lehajtó útján a 70-es útra vezető szakaszon.

Gyülekezés Siófokon az evangélikus (Makovecz) templom előtti parkolóban. Indulás 8.30-kor. Csatlakozni a helyszínen is lehet. Minden velünk egyetértő honfitársunkat szeretettel várunk! Az útlezárás szervezője a Civilek a Nemzetért Mozgalom Siófoki Csoportja.

A tiltakozó akció a rendőrségen bejelentett, engedélyezett. Az engedély minden típusú járműre vonatkozik. Felhívjuk a résztvevők figyelmét a törvényben előírt szabályok megtartására, a balesetveszély elkerülése érdekében!

Kérünk mindenkit, hozzon magával nemzeti színű zászlót, transzparenst, amivel kifejezi tiltakozását a jelenlegi diktatórikus, és kormányzásra alkalmatlan politikai hatalom ellen! Védjük meg magunkat a hatalmi önkény ellen!! Ne féljünk kiállni szabadságunkért, családunkért, Hazánkért!! Érdeklődni a szervezőknél. Tel: 20/223-8412, 20/9350-322

Varga László szervező

Kedves magyar Honfitársaim!

A hatalmához görcsösen ragaszkodó, de nemzetpusztító és diktatórikus módszerein változtatni nem hajlandó Gyurcsány- érdekszövetség minden eszközt bevet a gondolkodó, és megalázkodni nem hajlandó magyar emberek megfélemlítése, és elhallgattatása ellen! Ne hagyjuk, és ez csak rajtunk múlik.

Ne engedjünk e megosztási kísérleteknek, ne hagyjuk magunkat megfélemlíteni! Mi nem akarunk mást, csupán emberhez méltó megélhetési lehetőséget, emberi méltósághoz való jogot, melyet mindenkink egyformán mérnek, a saját hazánkban! Nem fogadjuk el, hiszen tisztességes ember nem fogadhatja el, hogy a liberális társadalomban csak egymás eltaposása révén lehet érvényesülni. Ezt azok mondják, akik sunyi trükkökkel, gátlástalanul , mások javai elorozásával kerültek kivételezett helyzetbe, de eszük ágában sincs igazi, tehetségen alapuló versenyhelyzetben megdolgozni a sikerért, viszont végtelenül kapzsik, embertelenek és kíméletlenek a náluk gyengébbel szemben!

Szeptember 18-a óta ezért vagyunk az utcán, ezért csináljuk a félpályás útlezárásokat, ezért fogadtuk meg, hogy kitartunk. Miért az utcán? Aki ezt a szemünkre veti az nem látja, vagy nem akarja látni, hogy azért, mert ez a kegyetlen és embertelen hatalom nem hagyott más lehetőséget! Segítsünk egymásnak, tartsunk ki, mert mellettünk az igazság, és biztos a győzelmünk! Legyünk ott méltósággal március 15-én, és legyünk ott mindenhol, ahol meg kell mutatni él még a magyarban a Család, a Haza szeretete és az embertársai iránti tisztelet, de él még a magyar virtus is!

Ölelő szeretettel köszöntöm minden magyar testvérünket! Varga László, a Civilek a Nemzetért siófoki csoportjának szervezője.

***********************************************

Thürmer: Nem baloldali Gyurcsány politikája
2007. március 7. 15:14 MNO

Nőnap előtt arra biztatnám az asszonyokat, ébredjenek már fel, ne higgyék el Gyurcsány Ferencnek minden egyes szavát, különösen akkor, amikor azt mondja az MSZP kongresszusán: no Kádár - mondta Thürmer Gyula szerdán Veszprémben.

Gyurcsány belerúg Magyarország múltjába - tette hozzá a Magyar Kommunista Munkáspárt elnöke, majd azt hangsúlyozta, hogy az előző évtizedeket végigélt asszonyok és magyarok emlékébe, lelkivilágába gázolt bele a miniszterelnök.

Thürmer Gyula szerint azt kellene megérteni az embereknek, nem arról van szó, hogy van egy jó MSZP és egy rossz vezetés, ugyanis ezt a vezetést 90 százalékkal megszavazták a párt kongresszusán. A Munkáspárt elnöke szerint ez a politika nem jó, "ez a politika már végképp nem baloldali", nem lehet annak nevezni, ha azt ami közös - például a kádári örökség - ilyen egyszerűen megtagadja.

MTI

***********************************************

Na, itt a megoldás: zászlómat egy Gyurcsányért
Varga Domokos György 2007. március 7. 12:52 gondola

"Időtlen idők" óta folyik az éles disputa az Árpád-sávos zászló körül. Vaskos könyvek hadát lehetne megtölteni a nagyobb nyilvánosság előtt és a szűkebb fórumokon egyaránt zajló vita érveiből és ellenérveiből. A szóban forgó jelkép ugyanis sokszorosan megosztja a magyar társadalmat. A "szociálliberális" tábor mai hangadói - az "antinacionalisták" - egyértelműen nyilas jelképnek tekintik, mondván, az Árpád-sávos zászlókat hivatalosan legutoljára Szálasi Ferenc nyilasai használták fő lobogóként, s akik alája gyűltek, azok - nemzetmentés címén - egyebek között zsidókat irtottak. Aki tehát ilyen zászlót lobogtat, az született antiszemita, méghozzá a legrosszabb fajtából.

De akik "odaát" nem tartoznak a hangadók közé, s nem hajlandók nyilas jelképnek látni és nevezni az Árpád-sávos zászlót, azok közül is sokan úgy vélik, hogy ki kéne vonni a forgalomból e történelmi jelképünket. Ám még ennél is többet mondok: még az ellenoldali poltikai táborban, azaz a "nemzeti törzsben" is bőven vannak, akik ugyanígy gondolják: ha egyszer a zsidóság és általában a társadalom jelentékeny részében félelmet ébreszt e zászló, minek provokálni vele? Miért nem jelenti ki Orbán és pártja, hogy ez a zászló az általuk vezetett jobb oldalon nem kívánatos, elhatárolódnak tőle, olyannyira, hogy tömeggyűléseikről az Árpád-sávos zászlókat lengetőket szépen kivezettetik?

Tényleg, miért nem?

"Emlékezz vissza: a rendőrök nem csak - sőt nem elsősorban - a magányos Árpád-sávos zászlós emberekre rohamoztak, hanem a nemzeti színűt lobogtatókra" - írom barátomnak, s hozzáteszem: "Semmit nem változna a lényeg, ha eltűnnének az Árpád-sávos zászlók az utcáról. Az igazi változáshoz belátás kell: pl. az, hogy a nyilas jelkép nélküli zászló nem nyilas zászló. Aki nem hajlandó eddig a felismerésig eljutni, az nem fog addig sem, hogy a nemzeti színű zászló szeretete még nem ugyanaz, mint a zsidóirtási vágyakozás vagy hajlam."

Szóban forgó barátom (Orosz Ferenc) közelebb él ahhoz a közeghez, amelyben általában a rémületek ébrednek: ő a Raoul Wallenberg Egyesület egyik vezetője. Mivel természeténél fogva nyitott minden súlyos emberi félelemre, szorongásra, ezt válaszolja: "...a magyar zászlóról senkinek sem jutnak eszébe a nyilasok vagy a népirtás. Az Árpád-sávosról viszont igen. Akár azért, mert hasonlít, s így a könyvedben is leírt módon idős emberekben rémképeket kelt, akár azért, mert elhiszi, hogy tényleg ezt használták, akár azért, mert tényleg használták ezt is (ami persze még nem írná/írja felül 800 év történelmét). Ezért azt gondolom, hogy az a dolgunk, hogy szép nyugodtan - mint ahogyan az Orbán Viktor-idézetben van, vagy ahogyan én is tettem -, elmagyarázzuk a történelmi dolgokat, s azt, hogy sok embernek ez fontos nemzeti - s nem pedig nyilas jelvény. De nem visszük pártrendezvényre, mert tisztelettel vagyunk egy kisebbség érzékenységére. Ha magánemberként tüntetünk, akkor azt csinálunk amit akarunk, de nekem furcsa az, ha mondjuk egy iskola- vagy kórházbezárás elleni tüntetésre valaki Árpád-sávos zászlót visz. Őszintén szólva az is, ha magyar zászlót visz. Október 23-án vagy március 15-én nem furcsa."

Szép nyugodtan?! Elmagyarázni? Ahogy Orbán Viktor tette? Valóban úgy tűnt egy pillanatra, hogy a Fidesz elnöke végre átvágta a gordiusi csomót. Hisz érvelése napnál világosabb; olyan logikus, hogy kikezdhetetlennek tűnik: "Az Árpád-sávos zászló nem nyilas zászló, ez tévedés. A nyilas zászló úgy festett [keletkezett], hogy az Árpád-sávos zászlóba nyilaskeresztet festettek. Ugyanez a helyzet a magyar zászlóval. Az ötvenes években a trikolorba - tehát a magyar háromszínű zászlóba, piros-fehér-zöldbe - beletettek egy önkényuralmi jelképet. Éppúgy, mint az Árpád-sávos zászlóba a nyilaskeresztes jelképet. 56-ban kivágtuk onnan. De ettől még a magyar zászlót használjuk. Az Árpád-sávos zászló is egy önkényuralmi jelképtől megszabadított történelmi zászló."

De ha ezt Orosz Ferenc barátom is hajlamos belátni, miért a furcsálkodás? Írom is neki, hogy épp itt van a kutya eltemetve: még Neked is furcsa, hogy kórháztüntetésre magyar zászlót visznek. Mit gondolsz: akár az ötszázalékos SZDSZ, akár az Apró-klános vagy újgazdag Gyurcsány és baráti köre elképesztő erőszakossága, mértéktelen gátlástalansága felelős gondolkodású, nemzeti érzelmű embereknek értelmezhető másképp, mint magyar- és Magyarország-ellenességnek? Nemzetrontásnak? Ezért kell oda a zászló! Minél tovább maradnak Gyurcsányék, annál biztosabb, hogy "erőre kapnak" (előtérbe kerülnek) azok a jelképek, amelyeket ők így vagy úgy üldöznek. Legyen ez akár nemzetiszín zászló, akár Árpád-sávos, akár más. Hogyan is akarhat itt bárki is megértést, belátást azok számára, akiknek sokkal inkább szúrja a szemét bármely nemzeti jelkép, mint Gyurcsányék uralkodása?! "Én nagyon szívesen elindítok egy olyan mozgalmat, hogy zászlómat egy Gyurcsányért - na, támogatnál benne?" - zártam levelemet.

Hogy magánlevelében barátom mit válaszolt, maradjon a kettőnk titka. Ám abban a pillanatban, hogy kérdésemet leírtam, megvilágosodott: kezünkben a megoldás kulcsa!

Ugyanis abban már a kutya sem hisz, hogy bármiféle tisztességes politikai gesztusra a balliberálisok velejéig romlott újgazdagjai és szerencsétlen lakájai tisztességes gesztussal tudhatnának válaszolni. Nincs miből, nincs honnan. De abban még hihetünk, hogy mindazok, akik most a jobboldaltól, a "nacionalista" törzstől való félelmükben támogatják Gyurcsány Ferencet és barátait, hajlandók egy tisztességes politikai alkura: például arra, hogy beszállnak egy közös mozgalomba. Én s mindenki más, aki úgy gondolja, hogy nincs már hova hátrálni; hogy Magyarország sorsára nézve sokkal nagyobb, sokkal szélsőségesebb veszedelmet jelent Gyurcsányék hazudós, csalós, lopós antidemokratizmusa, mint az összes jobboldali együttvéve; nos mi hajlandók vagyunk mindig s mindenütt, amikor és ahol csak lehet, a hangunkat hallatni azért, hogy tegyük el és tetessük el, tüntessük el Árpád-sávos zászlainkat. Cserébe viszont azt kérjük: a baloldali aggódók és rémüldözők mindig s mindenütt, ahol csak lehet, hallassák hangukat azért, hogy Gyurcsány Ferenc, a demokráciára ízig-vérig méltatlan kormányfő, távozzon posztjáról.

Zászlómat egy Gyurcsányért.

Zászlónkat a Gyurcsányokért.

Csere-bere.

Nos?

Nemzeti Hírháló
Programajánló!
Egységben a Szent Koronával!

Székely miatyánk
Civil Jogász Bizottság
Mementó 2006
Szekszárd Garay tér
Debreceni Kossuth tér
Szeged tüntet és kitart
Forradalom 2006

Mária Rádió
Szent Korona rádió
Kossuth Tér Rádió
Szent István Rádió
Folkrádió
Erdélyi tájakon
Feltöltődés zenével
Hírvonal: 1/222-0343
 
"Uram, ments meg engem a hazug ajaktól és a csalárd nyelvtől!"
Zsoltárok k. 120:2
Hírháló ajánló
Bartina zenekar
"De ő így felelt: Ne félj, mert többen vannak velünk, mint ővelük!" Királyok 2. könyve 6:16

"Miután összehívta a tizenkettőt, erőt és hatalmat adott nekik minden ördög felett, és a betegségek gyógyítására." Lukács evangéliuma 9:1