Nemzeti Hírháló     Hiszünk Magyarország feltámadásában!
A Magyar Föld nem eladó!
Kigyúlt a mennybolt, zeng a Hadak útja,
Csaba királyfi gyűjti táborát...
   
Ünnepi programok röviden

Március 14.
18:00 Magyar Önvédelmi Mozgalom ORFK Teve utca

Március 15.
Zászlófelvonás Kossuth tér

Megemlékezés Battyhányi örökmécses

11:00 Központi ünnepség Nemzeti Múzeum

12:00 Forradalmi Nemzeti Bizottmány Tabán (szánkódomb)

13:00 Fővárosi megemlékezés (Demszki) Petőfi szobor

14:00 MIÉP Hősök tere

14:00 Jobbik Vörösmarty tér

16:00 Fidesz Erzsébet híd (pesti hídfő)

17:00 Goj motorosok Kongresszusi Központ-Nemzeti Múzeum-Hősök tere,20:00-ig

18:00 Magyar Nemzeti Bizottság 2006 Nemzeti Múzeum

20:00 Ünnepi műsor /Gyurcsány beszéd/ Művészetek Palotája

***********************************************

Találkozunk március 15.-én

Március 15.-én fél 12-kor indulunk Pestre 3busszal Bajáról.A szervezést már múlt héten elkeztük és mivel bőven van jelentkező így mi is ott tudunk lenni a nemzeti ünnepünkön szép számmal.Tudomásom szerint Bácsbokodról is 3 buszra való ember indul Kecskeméten keresztül az ünnepségre.
Várunk még jelentkezőket Baja és környékéről szükség esetén tudunk még buszt indítani.
Érd: 06 70 311-63-22 Gubányi Csilla vagy Budai Mihály 06 20 574-08-33

***********************************************

Forradalmi Nemzeti Bizottmány
   F.N.B. Közleménye!


2007. március 9-én pénteken 10 órakor SAJTÓTÁJÉKOZTATÓT TART. (HAZAI-NEMZETKÖZI médiák számára).

Helyszín: Budapest, V. Kossuth tér.
Parlament CAFÉ (KÁVÉHÁZ)

A SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ témája:

1./ A KÖZVÉLEMÉNY TÁJÉKOZTATÁSA:

2007. március 7-én 17:30-kor a Sándor Palotában
Sólyom Lászlónak címezve átadtuk az F.N.B. Petícióját. A Petíciót Szabó György Nagykövet vette át, aki Sólyom László Protokoll Főosztályának vezetője.
A Petíció GÖDI-KOMÁROMI-VISEGRÁDI tanácskozások szellemében íródott.

A Petíciót a sajtótájékoztató végén a jelenlévők megkapják.

2./ Az F.N.B.

és a társszervezetek által 2007. március 15-i ünnepi rendezvények ismertetése.

Forradalmi Nemzeti Bizottmány Elnökség

***********************************************

Készülődjünk március 15-ére!
2007-03-07. 15:24:59

Honfitársak, Magyarok!

Meddig tűrjük még, hogy a liberál-kommunisták a fejünkön járjanak, és összes javainkból kiforgassanak? Vegyük észre, hogy ez az út zsákutca, mely elkerülhetetlenül a pusztulásba visz. Ez a hazugsággal, csalással hatalomra került, kormánynak csúfolt hétpróbás rablóbanda fütyül ránk, s egész népünket halálra ítélte, ill. rabszolgalétre szánta. Ha nem teszünk ellene semmit, a sorsunk végleg megpecsételődik, s drága hazánkat, kínok közt megszerzett közös vagyonunkat, páratlan természeti kincseinket örökre elveszítjük. Nem nézhetjük tovább közönyösen a zsiványok garázdálkodását, nem tűrhetjük, hogy a bőrünket nyúzzák, és csontig lecsupaszítsanak!

IGAZSÁGOT, SZABADSÁGOT, TÖRVÉNYES RENDET, EMBERHEZ MÉLTÓ ÉLETET KÍVÁNUNK! MEG AKARUNK MARADNI MAGYARNAK ŐSI SZÜLŐFÖLDÜNKÖN! CSELEKEDJÜNK EGYÜTT, ÖSSZEFOGVA MINDNYÁJUNK JÖVŐJÉÉRT! TALPRA MAGYAR, MOST VAGY SOHA! NE HIGGYÜNK, S NE BOCSÁSSUNK MEG ELLENSÉGEINKNEK, NE HÁTRÁLJUNK TÖBBÉ SEMENNYIT! FEJEZZÜK BE 1848 ÉS 1956 TRAGIKUS BUKÁSÁBAN IS DICSŐSÉGES FORRADALMÁT, S NE ENGEDJÜNK HŐSEINK, MÁRTÍRJAINK ESZMÉIBŐL, KÖVETELÉSEIBŐL ÉS KEMÉNYSÉGÉBŐL!

Teremtsünk egy olyan független, semleges, önellátásra törekvő országot (a rendkívül káros NATO, EU stb. gyarmati kötelékek elszakításával, a sarcfizetések megtagadásával), melyben tisztességesen, értelmesen s testvéri szeretetben élhetünk! Ahol mindenkinek otthona, állása, biztos kenyere van! Ahol a betegeket meggyógyítják, ahol gondoskodnak az elesettekről, ahol a diákok ingyen tanulhatnak, a nyugdíjasok élvezhetik munkájuk gyümölcsét, ahol megbecsülik a családokat és az anyaságot, ahol nincsenek zsarnok idegenbérencek, korrupt vezetők és terrorista rendőrök, ahol a bűnözőket lefülelik, és börtönbe zárják. Ahol az Alkotmány nem bolsevista fércmű, ahol a parlament s az állami/önkormányzati hivatalok a népet szolgálják.

BETELT A POHÁR! IDEJE VÉGREHAJTANUNK AZ ELSIKKASZTOTT RENDSZERVÁLTÁST! KÉSZÜLJÜNK FÖL, KAPASZKODJUNK ÖSSZE, ÁLLJUNK CSATASORBA! BUKTASSUK MEG A VÉRSZÍVÓ KORMÁNYT, ZAVARJUK EL A GLOBALIZMUS HASZONÉLVEZŐIT, SÖPÖRJÜK KI A NEMZETRONTÓ, GYŰLÖLKÖDŐ ÁRULÓKAT! ÉPÍTSÜK ÚJJÁ LEROMBOLT HAZÁNKAT, ÉS ALAPOZZUK MEG BÉKÉS, BIZTONSÁGOS, ERKÖLCSÖS ÉS BOLDOG ÉLETÜNKET!

Lehetőleg valamennyi honi településen mielőbb alakuljanak meg a Forradalmi Nemzeti Bizottmányok, önvédelmünk és önszerveződésünk alapsejtjei. Ne féljünk, a gonoszság hatalma megdönthető! A népet nem lehet leváltani, sem folytonosan becsmérelni vagy rettegésben tartani. Torkig vagyunk már, türelmünk elfogyott, jogos dühünk az egekig tornyosul! Ez itt Magyarország, ahol minden a miénk, és kizárólag tőlünk függ minden. Ne felejtsük: olyan életünk lesz a Szent Korona birodalmában, a Kárpát-medencében, amilyet megérdemlünk, s kiharcolunk magunknak. Másokra most sem számíthatunk, drámai küzdelmünkben komoly segítséget nem várhatunk sehonnan. Ezen a szent napon emlékezzünk kegyelettel történelmi nagyjainkra, de ne ünnepeljünk, csak ha megnyertük a háborút!

MÁRCIUS 15-ÉN TÖMEGESEN INDULJUNK BUDAPESTRE, HOGY VÉGRE ELEGEN LEGYÜNK! A SIKER, A GYŐZELEM FŐKÉNT RAJTUNK, A MI ELSZÁNTSÁGUNKON, KITARTÁSUNKON MÚLIK. LEGYÜNK SZOLIDÁRISAK, LEGYÜNK BÁTRAK ÉS ERŐSEK, S A HAZA FÉNYRE DERÜL!

***********************************************

dr Csepeli György részére
Tisztelt Professzor úr!

Néztem a tv-szereplésedet a jogászbizottság vezetojével
http://napkelte.wildom.hu/naptv/naptv.visszanezo.page?visszanezomusor=parbaj# címen.

Két professzor, bevallottan homlok egyenest ellenkezo véleménnyel. A meglepo az volt, hogy miként történhet meg ez a legnehezebb kádári idokre jellemezo mellébeszélés. Behúztátok a csobe a riporterrel a jogászbizottság képviselojét. O szerényen csak a hatalmi terrort akarja feltárni, és fékezni a nyilvánosság erejével. Ti meg sodortátok az egyre szukebb horizontú részkérdések felé. Minél többet beszélni az adásido minél nagyobb hányadában minél apróbb részletekrol. Az összefüggéseket láthatatlanná tenni a perspektíva eltorzításával. A nagymamája kedvenc süteményeirol nem hangzott el kérdés a záros határideju riportban.

Adva van egy beismerten csalással hatalomra került kormány. A kormány távozását követelik tüntetok a törvényességet igényelve. Ezután professzori teljesítmény: a tüntetok miben vétettek a törvény ellen? De a kiváltó ok érdektelen: a hatalombitorlás. Cinkos aki néma meg hasonlók - az olcsó irodalom? Vagy csak a szocializmus ellenségei ellen voltak értelmezhetoek? Meg a tüntetoket a járdáról szemlélo tömeggel szemben?

Nem ismerem a demokráciáról vallott esetlegesen mégoly lesulytó véleményedet. Szociológusként mély szkepszised lehet a társadalmi önrendelkezésrol és az alulról építkezo társadalomról, akár mint gondolkodási sémáról, normáról is. De hogy kiállj a nagy nyilvánosság elé, és szakmai súlyoddal a hatalombitorlót úgy védjed, hogy a tüntetok voltak a törvénytelenek, az hihetetlen. Érthetetlen. Gondolom ha kérek toled címet, akkor kedvenc könyveid között lehetnek olyasmik, mint A labanc etika fényei, Miért volt igaza Haynaunak, Szeretem Kun Bélát, A diktatúra elonyei, A szabadság komolytalansága stb. Gondolom valaki lehet a gazdasági, pénzügyi, politikai vagy fegyveres diktatúra híve, de mi szükség van arra, hogy ezt a törvényesség átlátszó, nyilvánvalóan hamis függönyével öltöztessed? Csak nincsen Nevessünk a törvényeken címu kis könyvecske is az éjjeli szekrényeden?

A scenárió és narratíva relativisztikus muszavakkal a modern értelmiség egy része kikerüli a politikai állásfoglalást. A jognak békés állapotokat, folyamatokat kell biztosítania - mondod. És a jognak (meg a jogi szerepvállalásnak, meggyozodésnek) el kell fogadnia a csalárd hatalom gyakorlást?

Tv-vitádban a szakérto irodalomban használatos lincselés kifejezést is elohoztad úgymond az aktív mag helyett. A hatalombitorlást, választási csalást milyen muszóval ecsetelnéd a szakirodalom alapján? Ha nem akarsz politizálni, akkor miért állasz ki erre a vitára, a csalárd politika védelmében? Hogyan lehet szakérto módon védeni egy csalásra épülo hatalmi állapotot tiltakozás ellen (lekezelo, pejoratív, törvénytelennek minosíto megjegyzésekkel fuszerezve)? Miért nem minosíted a hatalmi tébolyában azonosító jel nélkül dúvadként viselkedo fegyvereseket? A szakirodalom talán Szicília- vagy Nápoly-szindrómát emlegetne? Esetleg Chikago-hatósági maffia-bunpártolási hatalomtechnikát? Uganda-Idi-Amin-idill jelenséget kellene mondani? Hát van még néhány minta, amit beszédesen lehet említeni. A szovjet típusú kommunista államterror rügyecskéirol is beszélhetünk. Arra azt lehet mondani, hogy bennünk van végso soron. Mint a nátha vírusa. És máris kész a megoldás, aki a hatalombitorlás ellen van, az maga ellen küzd, tehát le kell fogni, mert önveszélyes, ami átválthat közveszélyesbe...
Antall szerint nem tetszettünk forradalmat csinálni, teszerinted pedig nem tetszettünk mukk nélkül elfogadni...

Van kalapja vagy nincs kalapja bunhödjön ez az ország? Alapvetoen alaptörvényt, választási törvényt, emberi jóérzést, jogi és politikai alapértékeket sérto módon, és minden jogalap nélkkül itt garázdálkodó regimet miért nem minosíted szociológiai vizsgálataidra támaszkodva? Mert hogy bizonyára nem a zsiványbecsület köt ezekhez a rendorfonökökhöz meg a miniszterelnöki szerepet erolteto Gyurcsányhoz és ot fent tartókhoz.

Tisztelt professzor úr!

Mi az értelmiség árulása? Az, amikor a bunös miniszterelnököt elfogadó parlamentet, államapparátust, államelnököt azzal mentegeted, hogy a közvélemény megoszlik a történtek megítélésében? Minek akkor jogász, ügyész, alkotmánybíró, egyetemi tanár? Minek professzor? Ha a nyers hatalmi ero dönt? Ha szó nélkül hagyod, hogy a törvényhozás a tüntetoknek tiltja a védomellényt, de a gumilövedéket meg minden létezo dzsiádzsó jelmezt az azonosító nélküli verolegényeknek nem tilt (ünneplo tömeggel szemben), hanem milliárdokért bevásárol nekik?

Ma már ki lehet mondani, hogy társadalmi politikai reform programja a társadalmi alapok méltányos és kielégítoen muködo újrarendezésére a magyar rendszerváltásban senkinek sem volt. De nemcsak programja nem volt, hanem talán megfelelo reflexe sem. Csak rozsdás hazug álteóriák vannak az eroszak-állam ölési monopóliumáról és az állam jogáról arra, hogy állampolgárát kifossza (társadalmi rétegek mértékben), hogy a társadalmi struktúrák újra élesztése helyett a legnyersebb erózióban lássa a kiutat a fölébe tornyosuló problémák ellen. Csakhogy ez a politika, amelynek nem megbízója a nép, hanem kijátszható, közömbösítheto bizonytalansági tényezoje, ez a politika nem a népért, választókért dolgozik a jelek szerint, hanem kommunista módon lavíroz mint valami kalandor-portyázó élcsapat a maga értelmiségi kíséroivel együtt.

Nem egy hatalomtámogató cinkos szófacsarási pilótajáték ez a szakérto mellébeszélés, amibe most magad is bocsátkoztál széles nagyközönség elott? Te már túl vagy a tanszéki marakodásokon, miért teszed?

Azt a törvényi helyet hogyan kommentálod az események fényében, hogy:
"2. § (1) A Magyar Köztársaság független, demokratikus jogállam.
(2) A Magyar Köztársaságban minden hatalom a népé, amely a népszuverenitást választott képviseloi útján, valamint közvetlenül gyakorolja.
(3) Senkinek a tevékenysége sem irányulhat a hatalom eroszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetoleg kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki JOGOSULT ÉS EGYBEN KÖTELES fellépni."

Most éppen a 2.§ (3) ellen tettél. Magadnak milyen penitánciát tartanál megfelelonek? Hogyan minosítené az általad meghivatkozható szakirodalom a hatalombitorlás pártolását?

Vagy pedagógusként, mint valami tornatanár edzomérkozésre hívtad kia fiatal kolleginát? Ide üss, felkínálom magamat, had okuljon a sok egyetemista ebbol a demonstrációból alapon, osszál ki amennyire toled telik?

Látod, ezt a levelet kiváltottad. Most majd bizonyára elemzed, karaktert számolsz és indulatszavakat, érzelmi hullámzást vizsgálsz, racionális meg mentális elemeket választasz szét, majd megvonod a mérleged, hogy a csaló hatalom demostratív támogatásával milyen reflexeket tudtál kiváltani - és megy az irat valami dossziéba, papucsba vagy lefuzos gyujtobe....

Szóval kinek drukkolsz? Ellene vagy-e az alkotmányosságnak és törvényességnek, vagy mellette (akár a köznapi életbol, akár a szakirodalomból vett szavakkal)? Milyen fajta törvényesség az, amely úgy szól, hogy aki merész és bátor, az úgy hazudik, csal, lop ahogy kedve tartja, számon rajta semmi nem kérheto, fo hogy rendorokkel meg tudja magát védeni?

Fáy Árpád
ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^
Alkotmányossági Muhely és Fórum Egyesület
www.alkotmany.ngo.hu
a levél nyilvános eszmecsere részére íródott
ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^
.... A társadalmi cselekvés, a társadalmi lét alanya az élo emberi személyiség valamint annak közösségei, ...
... a szervezeti keret pedig csak az eszköze (tulajdona) lehet a személyes létnek (tehát az olyan szervezeti eszköz mint a jogi személy vállalat, állam vagy mint a jogi személy nemzetközi szervezet - mint szervezet - közvetlen alanya nem lehet a társadalmi létnek), ha alkotmányos evidenciák felol szemléljük a társadalmat ....
ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^ˇ^

***********************************************

A vasutasok harcának tanulságai


    A vasutas dolgozók harca egészségügyi intézményeik megvédéséért és egészséges élethez fűződő jogaikért részleges eredménnyel járt - állapítja meg a Magyar Szociális Fórum Kerekasztala körül helyet foglaló szervezetek közös nyilatkozata.
    Sajnálatosnak tartjuk, hogy a szakszervezetek egységes és következetes fellépése híján nem sikerült megvédeni a Budai MÁV kórház légzőszervi, tüdőgyógyászati szakmai profilját, és megakadályozni, hogy a Budai MÁV kórházat elfekvő kórházzá alakítsák át a jelenlegi 324 ágy helyett 200 ággyal. Bizonytalan még a szolnoki MÁV kórház sorsa és hovatartozása is. A felemás eredményből a Szociális Kerekasztal résztvevői azt a tanulságot vonják le, hogy a jóléti rendszer leépítésére irányuló neoliberális kormánypolitikának csak összefogással, elszántsággal és a dolgozók érdekében történő következetes kiállással lehet megálljt parancsolni. Ha a szakszervezetek összefogása maradéktalanul megvalósult volna, eredményt lehetett volna elérni minden tekintetben. A vasutasok harcából azt a tanulságot vonjuk le az előttünk álló időszak feladataira nézve, hogy társadalmi összefogással, következetes kiállással és bátor fellépéssel elérhető a vizitdíj és a kórházi ápolási díjak visszavonása, az alapellátás beszűkítésének megakadályozása. Tudatos közösségvállalással elérhető a Molnár-törvény hatályon kívül helyezése, a szolidaritás elvű betegellátás általános megőrzése, és megakadályozható a társadalombiztosítás tervezett privatizálása, a gazdag- és szegényellátást rendszeresítő több biztosítós modell bevezetése. A Szociális Kerekasztal résztvevői üdvözlik az emberek kiállását kórházaik, rendelőintézeteik, emberi jogaik védelmében, és arra bíztatják őket, hogy közös érdekükben, az egészséges élethez fűződő alapvető emberi joguk védelmében fogjanak össze függetlenül minden pártpolitikai és világnézeti megfontolástól.

2007. március 8.

        Prókay Sándorné, a Vasútegészségügyi Dolgozók Szakszervezetének elnöke
        Ács László (Zöldek Pártja)
        Barna Olivér (Léttér Ifjúsági Társsegítő Egyesület)
        Budai Tamás közgazdász
        Dr. Cser Ágnes (EDDSZ)
        Dobay Csaba (Független Újságírók Szövetsége)
        Dr. Éger István (Magyar Orvosi Kamara)
        Gajda Imre (Létforrás Ifjúságvédelmi Alapítvány)
        Dr. Gantner Péter (Peyer Károly Társaság)
        Halmy Péter (Állásnélküli Diplomások Országos Bizottsága)
        Dr. Heé Veronika egyetemi docens
        Heincz Imréné természetgyógyász
        Dr. Jánosi Gábor sebészorvos (Hosszútávú Egészségvédő Program Egyesület)
        Kardos Gábor (Magyar Tehetségbank Szövetség)
        Kerpen Gábor (PDSZ)
        Lányi András (Élőlánc Magyarországért)
        Meszlényi Ferenc (Hírker Szakszervezet)
        Miriszlai Éva (Közegészségügyi Szakszervezet)
        Molnár Ervin (Európai Integrációs Alapítvány)
        Nádasdi István (MVSZ)
        Dr. Nagy Attila orvos (Debrecen)
        Nemesszeghy Görgy (Magyar Éthosz Mozgalom és KALOT)
        Opitzné Török Erzsébet (Fény a Fényben Egyesület)
        Orbán Péter közgazdász
        Dr. Pál László (Humanitas)
        Pós Péter (ABOSZ)
        Simó Endre (Magyar Szociális Fórum Kerekasztala)
        Dr. Sipos József (MSZP Társadalompolitikai Tagozata)
        Dr. Starcz Judit gyógyszerész
        Strausz Róbert (Humanitás Társaság Ifjúsági Tagozata)
        Dr. Szakolczai György közgazdász professzor
        Dr. Szilvási István (MOK)
        Szöllősi Istvánné pedagógus
        Sztankovánszki Tibor (Szociáldemokrata Párt)
        Toma Lajos (Mentődolgozók Önálló Szakszervezete)
        Tóth Edith (Lakástulajdonosok Érdekvédelmi Egyesülete)
        Vajda János (MKMP)
        Volentics Józsefné (MSZF KMB Nőtagozat)
        Vörös András közgazdász

Nemzeti Hírháló
Programajánló!
Egységben a Szent Koronával!

Székely miatyánk
Civil Jogász Bizottság
Mementó 2006
Szekszárd Garay tér
Debreceni Kossuth tér
Szeged tüntet és kitart
Forradalom 2006

Mária Rádió
Szent Korona rádió
Kossuth Tér Rádió
Szent István Rádió
Folkrádió
Erdélyi tájakon
Feltöltődés zenével
Hírvonal: 1/222-0343
 
"Uram, ments meg engem a hazug ajaktól és a csalárd nyelvtől!"
Zsoltárok k. 120:2
Hírháló ajánló
Bartina zenekar
"De ő így felelt: Ne félj, mert többen vannak velünk, mint ővelük!" Királyok 2. könyve 6:16

"Miután összehívta a tizenkettőt, erőt és hatalmat adott nekik minden ördög felett, és a betegségek gyógyítására." Lukács evangéliuma 9:1