"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában!"
Papp-Váry Elemérné

Ismét Vonulás!

1707. június 13-án Erdély kuruc birtokbavételét követően az ónodi mezőn került sor a Rákóczi szabadságharc legjelentősebb országgyűlésére, amely kimondta a Habsburg ház trónfosztását. Mi is trónfosztást akarunk! A jelenlegi magyar parlament feloszlatását, rendszerváltást, a kormány távozását, a diktatúra felszámolását!

Az ellenséges erők média gépezete visszhangzik a hírtől, hogy Magyarországon megint nyugalom van, mert mindenki belátta a reformok szükségességét, és a kormányt elfogadták, mint az ország helyzetén egyedül javítani képes vezetést.

Ki kell jelentenünk, ez szemenszedett hazugság! Nincs reform, nincs javulás, és nem is lesz! Továbbra is tudatos nemzetirtás folyik, az ország felszámolása, idegenek betelepítése. Magyarország a globalista, marketista pénzérdekű csoportok gyarmata, a magyar nép kisemmizett, megalázott,, ellehetetlenített rabszolga.

Van megoldás, de sok ember segítségére lesz szükség! Ha Ön csak azzal tud segíteni, hogy egy emberként gyarapítja a tömeget, amely kifejezi, bizony semmi sincs rendben, akkor számítunk a megjelenésére, ha többet is tud segíteni, akkor a vonulás végén, kérjük keressen fel minket!

Szombaton tehát 17.00 órától a Hősök teréről ismét vonulunk! Útvonal: az Andrássy út, a Bajcsy Zsilinszky út, a Bank utca, és a Szabadság térre érkezünk, ahol 20.00 óráig tart a rendezvény!

Jöjjön, tiltakozzunk, dolgozzunk együtt, hogy mielőbb mi is kimondhassuk a hatalom trónfosztását!

Fáber Károly
Rendszerváltó Fórum

*** ********************************************

Gyurcsány egy újabb biztosítási modellel állt elő
2007. június 13. FigyelőNet-lapszemle

A miniszterelnök személyes javaslattal oldaná meg a szocialisták és a szabad demokraták között az egészségügyi biztosítói modellváltásról szóló koalíciós vitát - írja a Népszabadság.

A lap információi szerint Gyurcsány Ferenc kompromisszumként az egészségbiztosítási pénztár regionális szervezeteire bízná a szolgáltatások megszervezését, oly módon, hogy a területi hivatalok többségi tulajdona (51 százalékban) az államé, a fennmaradó hányad pedig a piacra belépő magánbiztosítóké lehetne.

Az SZDSZ üzleti és állami biztosítókat is tartalmazó, illetve a szocialisták regionális ellátásszervezést, és az ebbe később belépő piaci szereplőkkel számoló javaslata után a miniszterelnöké lenne a harmadik megtárgyalandó elképzelés. A Népszabadság úgy tudja: hivatalosan még egyik párt szakpolitikusai sem reagáltak a javaslatra.

Kapcsolódó témák
MSZP-s nem a több-biztosítós modellre
Van már MSZP-s egészségügyi modell

*** ********************************************

Sólyom aláírása miatt nem lesz népszavazás a vizitdíjról?
2007-06-13 08:25 hírTV

Sólyom László aláírta azt a törvénymódosítást, amely beépíti a vizitdíjat és a kórházi napidíjat a költségvetésbe. A törvény június 25-éig biztosan életbe lép, ez pedig végleg megakadályozhatja a népszavazás kiírását a vizitdíjról és a kórházi napidíjról.

Az OVB várhatóan ismét elutasítja, mint ahogy azt már többször tette. Ám most valódi ürügy lehet az, ami miatt korábban az eredeti változtatot is elutasították: hogy a költségvetést érintő kérdésekben nem lehet népszavazást tartani.

Az ellenzéki pártok ezért átfogalmazták az eredeti kérdést, amely már csak a referendumot követő évtől kezdődően törölné el a vizitdíjat és a kórházi napidíjat. Az OVB egyébént hétfőn elhalasztotta döntését a kérdésekben.

A Fidesz szerint az OVB a kormány megrendelésére húzza az időt, mert nem akarnak népszavazást és kijátsszák a demokrácia alapvető szabályait.

A Fidesz tegnap még abban bízott, hogy a köztársasági elnök alaposan megfontolja a jogszabály aláírását.

*** ********************************************

Az ivóvizet is privatizálhatják
2007. június 13., szerda 6:53 InfóRádió - Lapszemle

Annak ellenére, hogy a klímaváltozás felértékelte a nemzeti kincsnek számító ivóvizet, Magyarországon külföldi kézbe kerülhet és került a vízművek egy része.

Nem nyomoz tovább a váci, soproni és a budapesti József Nádor téri mélygarázsok ügyében a Nemzeti Nyomozó Iroda, olvasható a Népszabadságban. Az iroda szóvivője megerősítette a lap korábbi értesülését arról, hogy megszűnt a hűtlen kezelés miatti nyomozás. Néhány héttel ezelőtt több vidéki városban és a fővárosban is ismeretlen tettes ellen indítottak eljárást. A feljelentők azzal érveltek, hogy az önkormányzatok jogtalanul bízzák külső befektetőkre a többmilliárdos beruházásokat.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy már az ivóvíz-szolgáltatást is privatizálhatják. A lap szerint annak ellenére, hogy a klímaváltozás felértékelte a nemzeti kincsnek számító ivóvizet, Magyarországon a külföldi tőke kezébe kerülhet és került a vízművek egy része. Az új vagyontörvény lehetővé tenné az állami tulajdonú szolgáltató cégek privatizációját. A tervezetben öt vízközmű értékesítése szerepel. A lap szerint jelentős problémákat vállaltak magukra azok az önkormányzatok, akik a közelmúltban privatizálták a vízellátót.

Az index.hu írásában azt a kérdést tesz fel, hogy kinek kell 600 millió forint értékű ház. A fővároson belül, illetve az azt övező agglomerációban is jócskán van igény családi ház vásárlására az ingatlanpiacon, az egyik fő probléma az, hogy a kereslet nem feltétlenül találkozik a kínálattal. Míg a vásárlók nagyobb része olyan ingatlanokat keres, amely lehetőleg előnyös elhelyezkedésű telken, esetleg panorámával rendelkeznek, és csak nagyon minimálisan felújítandó, a kínálati oldal meglehetősen heterogén: hat és hatszázmillió forint között változatos kivitelű, elhelyezkedésű és minőségi házak szerepelnek a kínálatban.

Rohamosan nő Magyarországon a szlovák rendszámmal futó autók száma, derül ki a Világgazdaság összeállításából. A lap információi szerint már húsz olyan cég működik, amely a gépkocsik szlovákiai forgalomba helyezésének teljes ügyintézését vállalja. Az elmúlt egy-két évben már hét-tízezerre nőtt a szlovák rendszámú magyar autók száma. A növekedés azzal magyarázható, hogy a szlovák adók alacsonyabbak és a céges autóknál több kedvezmény is igénybe vehető. A lap szerint a rohamos növekedés már elérte a hatóságok tűréshatárát.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy a ciklus végére összeállhat a nyugdíjrendszer hosszú távú stabilizálását célzó javaslatcsomag. A lap szerint erre szükség is lesz, mert az egyéves kormányzati értékelés szerint, ha nem lesz változás, akkor a nyugdíjra fordított közkiadások 2050-re meghaladnák az ország jövedelmének 17 százalékát. Az elképzelés szerint a nyugdíjszámítás, a finanszírozás bizonyos paraméterein változtatnának, például átalakítanák az évenkénti nyugdíjemelés módját.

A portfolio.hu interjút közöl Toby Mansel-Pleydell-el. A cikkből kiderül, hogy továbbra is igen kedvezően alakul az M&A piac hazánkban és a kelet-európai régióban. A Concorde Vállalati Pénzügyek ügyvezető igazgatója a portfolio.hu-nak azt mondta, az árazási szintek - a nemzetközi tendenciákkal összhangban - egyre magasabbra emelkedtek, amely az értékesítések fő motivációját jelenti.

*** ********************************************

Aki kalácsot kap, nem harcol kenyérért
2007-06-12 Magyar Hírlap

A MÁV reprezentatív fizetésekről kötött titkos megállapodást három szakszervezettel.

Titkos megállapodást kötött a MÁV Zrt. és három reprezentatív vasutas-szakszervezet. A nyilvánosság teljes kizárásával a szakszervezeti vezetők és tisztségviselők fizetéséről írtak alá szerződést. Az érdekképviseletek emberei márciustól átlagosan bruttó hétszázezer forintot keresnek. Az általuk képviselt vasutasok ennek az összegnek alig a negyedével kénytelenek beérni.

Évek óta tart a magyar vasúttársaság mélyrepülése, a valós gondokra azonban nem találnak megoldást

Néhány pont a Magyar Hírlap birtokába került szerződésből

A titkos szerződést még április 12-én látták el aláírásukkal a MÁV Zrt., illetve a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ), a Vasutasok Szakszervezete (VSZ) és a Mozdonyvezetők Szakszervezete (MOSZ) képviselői, de a mai napig nem érezték szükségét, hogy nyilvánosságra hozzák a megállapodást. A Magyar Hírlap birtokába került dokumentum tíz pontban szabályozza, milyen alapon és mennyi pénzre tarthatnak igényt a függetlenített szakszervezeti tisztségviselők a MÁV Zrt.-től. A 6. pont rendelkezik a három reprezentatív szakszervezetnek biztosított költségkeretről. Például a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének március elsejétől 21704182 forint alapbértömeg jár havonta. Miután a szerződés azt is kimondja, hogy a megállapodásba legfeljebb harminc tisztségviselő vonható be, könnyű kiszámolni, fejenként átlagosan több mint hétszázezer forintos fizetést kapnak.

Ebbe a kivételezett körbe a szakszervezet gépkocsivezetője és titkárnője éppúgy beletartozik, mint az elnöke, de a pénz felosztásáról utóbbi szava dönt. A megállapodással a három szakszervezet elnöke és alelnöke kezébe újabb ütőkártyát adtak, mivel korábban a MÁV Zrt. személyre szólóan állapította meg a függetlenített tisztségviselők fizetését.

Azt csak becsülni lehet, hogy az új szerződés mekkora béremelést jelent a szakszervezeti tisztségviselőknek. Úgy tudjuk, eddig egy elnök keresett körülbelül hétszázezer forintot, annyit, mint a MÁV Zrt. igazgatóságának főosztályvezetője. Most viszont átlagosan jár ennyi, a titkárnőtől az elnökig, ami legalábbis ugrásszerű béremelést sejtet.

Megkérdeztük az egyik szakszervezet második emberét, de ő nem tudott, vagy inkább nem akart beavatni bennünket a részletekbe. Mindössze a megállapodás tényét erősítette meg. A MÁV Zrt. vezetése is szűkszavúnak bizonyult. Egyetlen felelős vezető sem volt, aki a kérdéseinkre válaszolt volna. A MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe: "A bérek jelenlegi szabályozása a munkakörök egyéni értékelésén alapul." Az ismételt kérést, hogy végre érdemi választ adjanak, visszautasították: "Nem áll módunkban más információkkal szolgálni a személyiségi jogok védelme miatt."

Sántít az érvelés, hiszen éppen a harmincfős csoportnak adott bértömeg miatt egyetlen személy konkrét fizetését akkor sem adhatnánk közre, ha akarnánk.

Úgy tűnik, a MÁV Zrt. vezérigazgatója, Heinczinger István azzal már nem kíván a nyilvánosság elé állni, hogy mi indokolta a reprezentatív szakszervezetekkel kötött új megállapodást. Megtette ezt helyette egy általunk megkérdezett politológus, aki kijelentette: nyilván abban reménykednek a közlekedési kormányzat és a vasúttársaság vezetői, hogy a szakszervezetek főnökei nem folytatnak majd kőkemény kenyérharcot, ha ők már megkapták a kalácsot.

A MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága a fenti, semmitmondó mondatához csak a következőt fűzte magyarázatként: "A vasutas-szakszervezetek vezetői és tisztségviselői a MÁV Zrt. munkavállalói, akik a munka törvénykönyve és a kollektív szerződés idevonatkozó szakaszai szerinti, a besorolásuknak megfelelő munkabért kapják."

Érdekes.

A MÁV Zrt. harminc-egynéhányezer, hasonló elvek alapján, teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállalójának havi bruttó átlagkeresete 171683 forint. Mindazok a szakszervezeti (VDSZSZ, VSZ, MOSZ) tisztségviselők, akiknek hivatalból az ő érdekeiket kellene képviselniük, több mit négyszer annyi pénzt kapnak ugyanattól a munkáltatótól.

Négy év - 11 ezer fős leépítés

Jelentősen megemelkedett a reprezentatív szakszervezeti vezetők fizetése a 2002-es kormányváltás után, amikor is új vezetése lett a MÁV-nak. Nagy feszültség nem is volt a MÁV vezetőivel, legalábbis az éves szintű bérekkel és a kollektív szerződéssel kapcsolatos vitákban alig kellett sztrájktól tartani. A rendszerváltás óta egészen addig szinte nem telt el év, hogy valamelyik szakszervezet ne hirdetett volna többnapos sztrájkot. A 2002 végén kezdett 11 ezer fős létszámleépítés is viszonylag simán lebonyolódott a MÁV-nál.

Varga Zsolt

*** ********************************************

Magyarok: Itt a világvégének eleje...(II)
Exkluzív interjú Dr. Kolláth Györggyel: Ez az év lesz a végső? - Pénzügyi összeomlás?
2007-06-10 10:45 Jobbik.Net

Lassan több mint egy éve, hogy kisebb- nagyobb társaságok, barátaim előtt, elő szoktam adni -nem éppen saját találmányú- káosz-elméletemet. Miután a kérdés specifikusan szakmai, eddig pusztán "bölcsész" megközelítésből voltam képes előadni azt, ami szerintem elkerülhetetlenül közeledik. Pár hónapja, hogy lavinaszerűen rám ömlik elismert és közismert közgazdasági illetve pénzügyi elméleti szakemberek és/vagy igazán tekintélyes és tiszteletreméltó a gazdaság különböző szféráiban magas beosztásban működött tisztességes magyar emberek részéről, azt, ami az egyszerű halandó, fásultságból, érdektelenségből, hozzá nem értésből vagy ostobaságból egy kézlegyintéssel el szokta intézni.

Most ne tegyék. Életünk, jövőnkről, illetve a jelenlegi válság kicsúcsosodása, és a lehetséges kibontakozásról van szó. Az ország gazdasága és pénzügyi rendszere az összeomlás felé tart. A legoptimistább -azért írók optimistát, mert minél előbb robban ki a válság, annál gyorsabban lehet majd neki fogni az újjáépítésnek- elemzők szerint az "elpattanás" még ebben az évben, 5-6 hónapon belül fog bekövetkezni. Mások, maximum a jövő tavasz elejére teszik a "dátumot".

Föl kell készülni és lehet is. Akinek még van félteni való megtakarított pénze, jobban teszi, ha kiviszi az országból - ezzel is elősegíti egyébként a krízis kirobbanását, amit ugyebár, nem kell megmagyaráznom "nekünk" miért jó. A többiek, nekifeszülhetnek a tartós élelmiszergyűjtögetésnek, felkészülhetnek egy-két hónapra, amikor vagy nem lesz kapható szinte semmi, vagy nem lesz mivel megvenni azt a keveset, ami a boltokban még meg fog maradni a "roham" után...nem beszélve nemzeti valutánk teljes elértéktelenedéséről....

Szóval, jöjjön az általunk várva várt beszélgetés, a kitűnő pénzügyi szakértő és kiváló magyar emberrel, Dr. Kolláth Györggyel.

Rózsa-Flores Eduardo

Videóval: http://jobbik.net/index.php?q=node/4675

2007(1707).06.13.


Szavazás:
Részt venne-e egy országos általános sztrájkban, a kormánynak nevezett bűnszövetkezet lemondásáig?


Dobogó
Programajánló!
Székely miatyánk
Magyar Arcképcsarnok
Egységben a Szent Koronával!
Civil Jogász Bizottság
Nemzeti Jogvédő Alapítvány

Folkrádió
Újra Zenit TV
Erdélyi tájakon
Szent Korona rádió
Kossuth Tér Rádió
Szent István Rádió
Feltöltődés zenével
Hírvonal: 1/222-0343
 
"Uram, ments meg engem a hazug ajaktól és a csalárd nyelvtől!"
Zsoltárok k. 120:2
Hírháló ajánló
Bartina zenekar
Bartina zenekar