Kossuth Tér Rádió Budapest

2006. szeptember 17.
óta a(z) . nap
Próbaadás:
Katt ide a hallgatáshoz (Winamp)  Katt ide a hallgatáshoz (Windows Media) - HIBA esetén: ld. a Hallgatás menüpontot! Katt ide a hallgatáshoz (RealPlayer)Ismét kezedbe ajánljuk...

Ajánljuk:Nem ajánljuk:
Országgyűlési választás 2010
Utolsó frissítés: 2010.04.27

2007. május 17-étől a lap szerkesztése nem rendszeres, a rádióadás változatlanul hallgatható. Miért mégis?
2010.04.25   MÁSODIK FORDULÓ

EredményekRészvétel (országosan)

Időpont Részvétel
07:00 1,36%
09:00 8,50%
11:00 19,37%
13:00 27,11%
15:00 33,54%
17:30 41,89%
24:00 46,64%


Részletes adatok (folyamatosan frissítve)... [Országos Választási Iroda]


Alacsony érdeklődés a második körben + Képek + Videó [MNO]


MNO választási térkép [MNO]


Megvan a Fidesz-kétharmad, Molnár megnyerte Edelényt, Lendvai lemondott [KurucInfo]


Országgyűlési választások 2010 - percről percre [Origo]


Országgyűlési választások 2010 (második forduló) - percről percre [Index]

2010.04.11   ELSŐ FORDULÓ

ÉrtékelésekMolnár Tamás: A hét csapás - a Jobbik egykori alelnökének elemzése az első forduló után [KurucInfo]

"...
A túlzott várakozásból fakadó csalódottság persze hamar felütheti a fejét. A nagy csodavárás összeroppanását követően, az őszi önkormányzati választásokon tovább erősödhet a Jobbik dühös nemzedéke. Addig azonban még tart a hosszú menetelés. A siker záloga viszonylag egyszerű és idealisztikus, ám betartani szinte lehetetlen:

1. Nem szabadna leállni a "villámháborús" kampánnyal, fenn kellene tartani a lendületet az őszi helyhatósági választásokig!

2. A parlamenti megmérettetéseket követően azonnal vissza kellene vonni, el kellene távolítani a kompromittálódott embereket a párt közeléből! (Nehogy félreértsék, nem a "hosszú kések éjszakáját javaslom"! A belső ellenség azonban mindig kártékonyabb a külsőnél!)

3. A Jobbik további széles beágyazódása érdekében meg kellene erősíteni a lendületesebb és lazább mozgalmi jelleget!

4. Végül, a hatékony parlamenti munka érdekében sürgősen ki kellene építeni az értelmiségi holdudvart a párt és a frakció körül!


Ha a Jobbik elveszíti egyedi arculatát, frissességét és dinamizmusát, ha hozzászürkül vagy hozzákorrumpálódik a többi párthoz, akkor menthetetlenül megsemmisül. A harag, a düh, a lelkesedés és a rajongás, vagyis az érzelmi alapú politizálás nagyon ingatag építmény. Olyan gyorsan roskad össze és olvad el, ahogyan hirtelen megnövekedett. A Jobbik sokak számára az utolsó utáni remény, a nemzet már nem élne túl egy újabb önsorsrontó csapást és csalódást! Bármit mondjanak is róla ellenfelei, Vona Gábor bátor, intelligens és karizmatikus vezető. Az elmúlt időszak legsikeresebb politikusa, aki a semmiből építette újra elfáradt pártját. Adjunk esélyt a fiataloknak! Adjunk esélyt saját gyermekeinknek! Adjunk esélyt önmagunknak! Ha nem akarunk egy újabb ellenőrizhetetlen pártállami gólemet, ha valódi tetteket akarunk az üres szavak helyett, ha egy új, szabad és igazságos Magyarországot akarunk, akkor csak egy választásunk marad: szavazzunk a második fordulóban is minél többen a Jobbikra!
..."


Biró László: Kártyavár [Szebb Jövő]

"...
Amikor néhányan - sokan - számon kérték rajtunk, hogy miért támadjuk a Fideszt, mindig elmondtam, hogy ha nem követnek el hibákat, vétkeket, bűnöket és árulásokat, akkor senki sem kritizálná őket. Akkor valószínűleg most nincs Jobbik, és mi valamennyien lelkesen ragasztgattuk volna a Fidesz-plakátokat és örülnénk a győzelemnek. Szeretett csapatunk győzelmének. De tagadhatatlanul követtek el hibákat, vétkeket, bűnöket és árulásokat, és talán erről nem az tehet, aki ezeket észre- és szóvá teszi, hanem az, aki elköveti.

És ez igaz a Jobbikra is.

A máshol, más csapatoknál elnézett, elsumákolt, eltagadott hibák a Jobbiknál megbocsáthatatlanok voltak. És ez így a helyes. Hiszen ha a Jobbik ugyanolyan akarna lenni, mint a többi gazember, akkor vesszen azokkal együtt!

De a Jobbik különb, tisztább, jobb - jobbik - akar lenni! És ezért sürgősen rendet kell tenni a Rend Pártjában és annak környékén.

A Jobbik olyan dinamizmussal vált egy szinte észrevehetetlen kis pártból egy erős, nagyon erős középpárttá, hogy közben nem maradt idő a szűrésre, a vizsgálatra, a higgadt átgondolásra.

Nagyon közel vannak az önkormányzati választások, addig ezt a hatalmas munkát is el kell végezni. És a jelöltek kiválasztásáról, felkészítéséről most még szót sem ejtettünk...

Szép feladat, nagy feladat, méltó feladat. De egyben egy olyan akadály, melynek leküzdése létfontosságú.


A Jobbik győzni akart. Talán, ha a média nem rekeszti ki, akkor sikerülhetett is volna. De éppen fentiek miatt valószínűleg még nem állt készen a győzelemre. A következő években viszont lesz idő, és remélhetőleg akarat is egy alaposabb, átgondolt építkezésre. És akkor a megérdemelt győzelem sem fog elmaradni.
..."


Törvénysértésre és választási csalásra hívja fel a figyelmet a Magyarok Világszövetsége [KurucInfo]

"...
A szavazatoknak a Jobbik kárára történő jegyzőkönyvelésére - bőséges 2004-es tapasztalatunk birtokában - tegnap este sms-ben felhívtam Vona Gábor és vezető politikustársai figyelmét. Miután visszajelzést nem kaptam, ezennel nyilvánosan is tájékoztatom őket.
..."


Stoffán Telekit idézi: Minek örülnek ennyire [HinHír]

"...
A Jobbik politikai megnyilvánulása sajnos sokszor az ellenkezőjét váltotta ki annak, amit elérni szeretett volna. A választók nagyobbik része ugyanis a választási eredményekből kimutathatóan nem szereti a gyűlöletből fakadó esztelen politizálást, mert érzi, tudja, hogy a gyűlölet bármikor ellene irányulhat. A magyar választó jobban szereti a diplomatikus megfogalmazásokat. Volt viszont a Jobbiknak más sarkalatos tévedése, bűne is, amelyre a figyelemfelhívás után sem reagált. A korán jött hatalmi gőg pedig odáig emelkedett - mint a betegnél a láz -, hogy jó szándékú levelekre, bizonyos sajtóorgánumok önzetlen és segítő felajánlásaira sem válaszoltak. De még arra sem, hogy kiderült: egy volt tót titkos ügynököt is indítanak országos listájukon... Sajnálatra méltó dolog ez, hiszen - mint sokan hitték és remélték - lehetne a Jobbikból erős és következetes nemzeti párt is, ám ahhoz a tetteknek követniük kellene a szavakat, az erkölcs pedig, minden megnyilatkozásban meghatározó szerepet kellene, hogy kapjon. A Jobbikkal szimpatizáló, de IQ-ilag megkérdőjelezhető választók pedig azért fordultak el a Jobbiktól, mert "a" Vona Gábor "bezárja és lerombolja" az "RTL-let", meg a "tévékettőt" és nem lesz "Barátokköszt", meg "Józsibarát". Tehát, van még mit tanulnia a Jobbik vezetésének, s nem kellene elbizakodottan győzelemnek nyilvánítani - Lendvai Ildikó módjára - a nem kis arányú vereséget.
..."

(olvasói bejegyzés)
"...
Kb. 2 héteg nem írtam, olvastam semmit a Hunhír oldalon, mivel teljes KO -t aratott felettem az infulenza 39,5 - 40 fokos lázzal. A választási eredményeket is csak a sajtóból ismerem. De nem ezért írok, hanem a Jobbik március közepétől kapcsolatos tevékenységéről, amit így utólag már nem nehéz magyarázni.
Vona Gábornak nem lett volna szabad elmondania a március 15 -én elhanzott beszédét. Ott olyanokat mondott, ami már zavaró volt. A tisztánlátását elveszítette, és sokkal többet ártott a Jobbiknak, mintha meg sem szólalt volna.
Sajnálom azokat az aktivistákat, akik éjt nappallá téve dolgoztak azért, hogy minél szélesebb körben ismerjék meg a pártot, a választási programot. Helyettük olyan aktivisták várhatók a Parlamentbe, akik csak azért jutnak majd mandátumhoz, mert a pártlistán az első 20-30 között szerepeltek. Ez a megoldás sokakat el fog bizonytalanítani, kiábrándítani!
Soha nem értettem azzal egyet, ha csak 1 fő volt MSZMP -s is van a pártban. Ilyen köpönyegforgatókból egy fő is túl sok! Máris támadható, összemosható más pártokkal a Jobbik.
Sűrgősen változtatni kell az utóbbi hónapok gyakorlatán, mivel külön test lett az agyilag elszállt vezetőség és a tagság, a támogatók köre. Talán még időben vagyunk a változtatásokhoz.
Szeretném jelezni, hogy továbbra is Jobbik támogató vagyok! De ami az utóbbi hónapokban történt, az az út a semmibe programnevet is viselhetné. Gondolom, a többség nem ezt várta a Jobbiktól.
..."


Nagyon bízom benne, hogy a mellény-projekt mellett marad ideje és energiája a Jobbik vezetésének arra, hogy a fenti (féltésből és jószándékkal íródott) észrevételeket, tanácsokat (rengeteg máshol megjelenttel egyetemben), a Szebb Jövő reményében áttekintse és megszívlelje... (a szerk.)(Fotó: Origo)

A Jobbik elnöksége magára húzza az ajtót (SportMax, 2010.04.11). Remélhetőleg nem végleg...Eredmények

Területi listás szavazatok országos összesítése (99,99% feldolgozottságnál)

Párt Kapott szavazat Százalék Eredmény
FIDESZ-KDNP 2.706.292 52,73% Mandátumot szerezhet
MSZP 990.428 19,30% Mandátumot szerezhet
JOBBIK 855.436 16,67% Mandátumot szerezhet
LMP 383.876 7,48% Mandátumot szerezhet
MDF-SZDSZ 136.895 2,67% Nem szerezhet mandátumot
Civil Mozgalom 45.863 0,89% Nem szerezhet mandátumot
Munkáspárt 5.606 0,11% Nem szerezhet mandátumot
MSZDP 4.117 0,08% Nem szerezhet mandátumot
ÖP 2.732 0,05% Nem szerezhet mandátumot
MIÉP 1.286 0,03% Nem szerezhet mandátumot


Részvétel (országosan)

Időpont Részvétel
07:00 1,61%
09:00 10,23%
11:00 24,78%
13:00 35,88%
15:00 46,78%
17:30 59,28%
24:00 64,37%


Részletes adatok (folyamatosan frissítve)... [Országos Választási Iroda]


MNO választási térkép [MNO]


Az igazság napja [percről-percre] [Radical Puzzle]


Rabok legyünk vagy szabadok? - Ma döntjük el [KurucInfo]


Országgyűlési választások 2010 - percről percre [Origo]


Országgyűlési választások 2010 (első forduló) - percről percre [Index]
                 


Íme a Jobbik választási programja és jelöltlistája [KurucInfo]


Radikális változás - A Jobbik országgyűlési választási programja  

Kiveséztük a Jobbik programját I.: Alkotmányozás, közjog és vallás [SzKR]
Kiveséztük a Jobbik programját II.: Oktatás, kultúra, sport [SzKR]
Kiveséztük a Jobbik programját III.: Hadügy, külügy és nemzetbiztonság [SzKR]
Kiveséztük a Jobbik programját IV.: Mezőgazdaság, Környezetvédelem és Energetika [SzKR]
Kiveséztük a Jobbik programját V.: Igazságügy és végrehajtás [SzKR]

"Vissza a cigányútról" - kész a Jobbik programja [Info Rádió]

"Teljes számonkérésre" készül a Jobbik MNO]

A Jobbik egyéni képviselőjelöltjei 2010KRÓNIKA

2010.04.08Jobbik budapesti kampányzáró (Budapest V. Március 15-e tér)2010.04.01

The player will show in this paragraph

The player will show in this paragraph

Morvai Krisztina előadása Vona Gábor előadása

Jobbik lakossági fórum (Budapest XVII. Vigyázó Sándor Művelődési Ház)2010.03.26

The player will show in this paragraph

The player will show in this paragraph

Morvai Krisztina előadása Dévai Nagy Kamilla fellépése

Jobbik lakossági fórum (Budapest XV. Kontyfa Iskola)

Takács András: Ebek kampánya [SZMM]
2010.03.13

The player will show in this paragraph

The player will show in this paragraph

Pörzse Sándor beszéde Morvai Krisztina beszéde

Jobbik lakossági fórum (Budapest XIII. József Attila Művelődési Ház)

Vattay Szabolcs beszámolója a rendezvényről
2010.01.16 Jobbik kampánynyitóVona Gábor és Morvai Krisztina beszéde a Jobbik kampánynyitóján (videó) [Barikád]
A Jobbik képviselőjelöltjeinek eskütétele (videó) [Barikád]
A kampánynyitó teljes videója [HunHíd Média]
Beszámolók:

A nép nevében! - Tudósítás a Jobbik kampánynyitó rendezvényéről [Szebb Jövő]
Érzések és gondolatok a Jobbik kampánynyitó rendezvénye kapcsán [Barikád]
Több mint kétezren vettek részt a Jobbik kampánynyitó rendezvényén [Internet Figyelő]
HunHír.Hu kommentárokkal a Jobbik kampánynyitójáról (beélesítve) [HunHír]
GyŐzelemrŐl beszélt a Jobbik kampánynyitóján Vona [Origó]MIÉRT SZAVAZOK A JOBBIKRA?Hogy miért a Jobbikra szavazok... - Egy anya üzenete [Vona Gábor]

Egy volt MSZP-s szavazó üzenete Vona Gábornak [Vona Gábor]

Szavazz Orbánra! Megkapod vele a csomagját is. [KurucInfo]

Miért szavazok a Jobbikra? (olvasónk levele) [Barikád]MIÉRT NEM SZAVAZOK A JOBBIKRA?Kövér: Kell a fészkes fenének a Jobbik [Gondola]

Bayer: Jobbikosok olyan hülyék vagytok, mint a segg! [HunHír]

Orbán leendő minisztere (Hegedűs Zsuzsa) szerint nyugodtan szavazhatunk
az MSZP-re, SZDSZ-re, bárkire, egyedül a Jobbikra tilos
[KurucInfo]ELEMZÉSEK, ÉRTÉKELÉSEK, VÉLEMÉNYEK

Nyílt levél Orbán Viktor Barátomnak [Barikád]

Jobbikos csontvázak a szekrényből... [PolgárInfo]

A fideszesek kétharmada jobbikos, csak még nem tud róla [Szebb Jövő]

18 százalék örülne, ha a Jobbik bejutna a parlamentbe [Barikád]

A Fidesz szánalmas "reálpolitikája" [Nemzeti InternetFigyelő]

A pofára esések ideje avagy Ember tervez, Isten végez [Nemzeti InternetFigyelő]

Ellenségem ellensége, átmeneti barátom - Reiner Péter válasza az ismeretlen fideszesnek [Nemzeti InternetFigyelő]

92. Jobbik: kilenc, tizenhét vagy egyik sem? [Török Gábor blog]

Borbély Zsolt Attila: Fidesz versus Jobbik (1. rész) [Barikád]
Borbély Zsolt Attila: Fidesz versus Jobbik (2. rész) [Barikád]
Borbély Zsolt Attila: Fidesz versus Jobbik (3. rész) [Barikád]
Borbély Zsolt Attila: Fidesz versus Jobbik (4. rész) [Barikád]

Bayer Zsolt levele Vona Gábornak [Magyar Hírlap]
Vona Gábor válasza Bayer Zsolt nyílt levelére [Barikád]BOTRÁNYOK

Halottak adatai a Munkáspárt ajánlószelvényein! [Barikád]

Drogozik, buzikkal és fekákkal pózol a Jobbik szóvivője? [KurucInfo]
"Vállalom felelőtlen tetteimet" - lemond Király András, a Jobbik szóvivője [KurucInfo]

Választási csalással vádolják az LMP listavezetőjét [Barikád]

Döbbenetes pofátlanság: eltávolította a Jobbik plakátjait a Fidesz a Dózsa György téren (videóval!) [Barikád]
A választási bizottság elmarasztalta a Fideszt [Barikád]

Felfüggesztette az OVB a jobbikos Egyed Zsolt mentelmi jogát [InfoRádió]
Egyed Zsolt már korábban lemondott mentelmi jogáról [Jobbik]KAMPÁNYVIDEÓ
Copyright: KTR Team © 2006-2024   ***   Hosted by: ArubaCloud